Budapesten és Pest megyében
E-mail cím info@vizmuves.hu
+36 (70) 774 6362
2022-05-18

A csőtörésre utaló jelek

A vízvezetékek és a csatornavezetékek folyamatos igénybevételnek és környezeti hatásoknak vannak kitéve, így idővel előfordulhatnak csőrepedések és csőtörések melyeken keresztül szivároghat a víz, károkat okozva ingatlanában.

Amennyiben csőtörés van otthonában, ingatlanában nem csak a vízóra pörög növelve a vízdíjat és a csatornadíjat, de a kiszivárgott víz is jelentős károkat tud okozni a falazatban, a burkolatokban, a szőnyegekben és a bútorokban is.

Ezért célszerű minél rövidebb időn belül bemérni a probléma forrását és javítani az eltört, vagy megrepedt vezetékeket, helyre állítani a károkat, megelőzve ezek növekedését.

A csőtörésnek és csőrepedésnek jól felismerhető jelei vannak, ezekre írok lentebb néhány példát.

 

A csőtörésre, csőrepedésre utaló láthatatlan jelek:

  • Van amikor szemmel nem látható jelei vannak a csőtörésnek, ilyen például amikor a megszokottnál jobban pörög a vízóra, de semmi nem indokolja a magasabb fogyasztást.
  • A víz szivárgásának gyakran egyéb jelei is vannak, például amikor csendes környezetben halk jellegzetes zúgását halljuk a kilépő víznek.

Ilyenkor jó, ha gyanakszunk és minél hamarabb kivizsgáljuk a probléma forrását, mielőtt a kiszivárgott víz nagyobb károkat nem okoz ingatlanában.

 

A csőtörésre, csőrepedésre utaló látható jelek:  

Gyakori jelenség amikor jól látható vízfoltok jelennek meg a

  • falakon és a mennyezeteken,
  • valamint a padlón és a szőnyegen.

Ezeket okozhatja

  • vízvezeték,
  • fűtés,
  • esőcsatorna,

vagy szomszéd lakásában történő csőtörés, vagy egyéb meghibásodás is.

Ha Ön is arra gyanakszik, hogy ingatlanában csőtörés van, ne habozzon keressen fel minket és segítünk! 

Bontás nélküli csőtörés bemérés szolgáltatásunkkal, hatékonyan megkeressük a szökő víz forrását és vízszerelő kollégáink segítenek a gyors és stresszmentes javításban is. 

Hívjon minket bizalommal a +36 (70) 774 6362 -os telefonszámon,
vagy kérjen tőlünk visszahívást a kapcsolat menüpontban!